Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoen wandelen is de ideale wintersport voor wandelaars en natuurliefhebbers, die van ongerepte sneeuwlandschappen willen genieten, ver van de drukke pistes.

Wie kan wandelen, beheerst in korte tijd ook het sneeuwschoenwandelen. Sneeuwschoen wandelen is plezier door sportieve beweging in de frisse winterlucht midden in de ongerepte natuur. Het is niet erg technisch zoals skiën en er is geen lange cursus of een bijzondere uitrusting voor nodig. Met professionele hulp is sneeuwschoen lopen in een mum van tijd te leren.

In de winter biedt het Thüringer Wald van oudsher vele ‘skiwanderwegen’ en langlaufloipes. De langlauf ski is traditioneel hét vervoermiddel van de Thüringer Walder in de winter. Deze loipes worden ook gebruikt voor de jaarlijkse sledehondenrennen. 

Voor een winterbeleving ver weg van het pistelawaai, is Langenbach een echte aanrader. Vanuit ons huis kunt u zelf met uw langlauf ski's op pad of gaan sneeuwschoen wandelen in de ongerepte sneeuw op plaatsen waar niemand komt.