Thüringer Cultuur

Thüringen heeft een enorme culturele rijkdom. Langs de middeleeuwse 'Via Regia' liggen de antieke steden Eisenach, Gotha, Erfurt, Weimar en Jena als parels aan een ketting naast elkaar. 

Thüringen was eeuwenlang verdeeld in vele kleine staatjes van graven, hertogen en koningen, die te weinig macht of geld hadden om oorlog te voeren. Men kon zich als hofhouding alleen onderscheiden door het aanstellen van kunstenaars of wetenschappers.  Zo ontstond er in Thüringen een klimaat waarin vele dichters, kunstschilders, componisten en andere kunstenaars en wetenschappers zich goed konden ontplooien. Bij bijna elke stap treedt de bezoeker in de voetsporen van beroemde personen als Bach, Luther, Goethe en Schiller. Er zijn vele burchten, kathdralen en musea, waarvan er meerdere op de UNESCO werelderfgoedlijst  voorkomen.

Het dorpje Langenbach is voor het eerst in 1525 in de geschiedschrijving genoemd, doordat hier de glasblaasindustrie begon. 

Langenbach is een uitstekend uitgangspunt voor een stedentrip van een dag naar culturele hoogtepunten als Arnstadt, Ilmenau, Weimar, Gotha en Erfurt. Of combineer uw verblijf bij ons met een bezoek aan interessante steden als Jena, Leipzig of Dresden.