Thüringer Woud

Het Thüringer Woud wordt ook wel het groene hart van Duitsland genoemd. Deze bergketen ligt langs de zuidgrens van de duitse deelstaat Thüringen, in de voormalige DDR. Over de kam van het gebergte loopt het beroemdste wandelpad van Duitsland: de Rennsteig. Maar ook daarnaast is het grootste aaneengesloten bosgebied van Duitsland een waar paradijs voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. De grote hoogteverschillen in het middelgebergte hebben gezorgd voor een rijke biodiversiteit. Bijzondere flora en fauna, zoals wilde orchideeën, zwarte ooievaar en keizersmantel komen hier nog voor. Aan de noordzijde is het Thüringer Woud steiler en dichter bebost dan aan de zuidzijde. De bossen die ook de kam van het gebergte tooien, worden naar het zuiden toe opener. Het landschap is glooiend en afwisselend met zonnige bergweiden en adembenemende vergezichten.

Elk seizoen heeft zijn eigen charme: bloeiende bergweiden in de lente, smaragdgroene bossen in de zomer, prachtige kleuren in de herfst en sprookjesachtige sneeuwlandschappen in de winter.

Wie de mooiste routes wil lopen of fietsen, komt naar Landferienhaus Linde. Het ligt in het vredige Langenbachdal, omringd door de rijk beboste heuvels van het UNESCO Biosfeer Reservaat Thüringer Wald. We hebben een uitgebreide verzameling van routebeschrijvingen, met kaarten en tracks voor GPS of App.

Het avontuur begint bij de voordeur!